Dit is de meest succesvolle film ooit: opbrengst 2,8 miljard!

Print
Dit is de meest succesvolle film ooit: opbrengst 2,8 miljard!

Avengers: Endgame Afbeelding: AD

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het dan eindelijk officieel: Avengers: Endgame is de meest succesvolle bioscoopfilm aller tijden. Dat maakte Box Office Mojo zondagavond bekend.

De laatste Avengers-film heeft na dit weekend wereldwijd in totaal ruim 2,79 miljard dollar in het laatje gebracht. Daarmee neemt het de eerste plaats over van Avatar, die film uit 2009 bracht 2,789 miljard dollar op. Endgame haalde in zijn eerste week 350 miljoen dollar binnen in Amerika, en 1,2 miljard dollar op de wereldwijde markt. Dat lukte geen enkele andere film zo snel.

Disney

De top tien van meest succesvolle films ooit bestaat voor de helft uit films die door Disney zijn geproduceerd. Naast Avengers: Endgame deden ook Star Wars: The Force Awakens (4de), Avengers: Infinity War (5de), Marvel’s The Avengers (7de), Avengers: Age of Ultron (9de) en Black Panther (10de) het goed bij de box office. Op dit moment scoort Disney de pannen van het dak met de live-action-versie van The Lion King.

Is The Lion King ook jouw favoriete film? Jay vroeg het op straat:

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen