Nederlander en Belgische peuter omgekomen bij heftig ongeval in Spanje

Print
Nederlander en Belgische peuter omgekomen bij heftig ongeval in Spanje

Bij een zware botsing tussen een Belgische en een Nederlandse auto in het Spaanse El Campello (Alicante) zijn zondag drie doden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een 61-jarige Nederlandse man. Ook een Belgische vrouw (25) en een Belgische peuter (2) kwamen bij het ongeval om het leven. Drie anderen raakten zwaargewond.

Het ongeval gebeurde volgens het Spaanse Diario Informacion gisteren even na 15.00 uur bij de kruising tussen snelwegen AP-7 en A-70, net voor de buitenring van Alicante. De twee voertuigen kwamen om onduidelijke redenen met elkaar in botsing en raakten volledig vernield.

Reanimatie

Drie personen kwamen om het leven, waaronder de Nederlander en de Belgische peuter. Volgens de lokale krant werd het kind op de plek van het ongeval nog gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten, maar mocht de hulp niet baten.

De identificatie van de slachtoffers verloopt moeizaam aangezien ze geen identiteitsdocumenten op zak hebben. Daarom bestond er ook enige tijd onduidelijkheid over hun exacte leeftijd. Het kind werd door sommige media aanvankelijk als een kind van één jaar oud omschreven. Het Belgische VTM weet te melden dat het derde dodelijke slachtoffer een Belgische vrouw van 25 jaar is. Naast de drie dodelijke slachtoffers vielen er ook nog drie gewonden.

Hulpdiensten

Bij de hulpdiensten kwam de melding van het fatale ongeval rond 15.10 uur binnen. Een traumahelikopter, twee ambulances, de politie en enkele helikopters en wagens van de brandweer kwamen snel op de plek van het ongeluk aan. Twee van de gewonden werden naar het algemeen ziekenhuis in Alicante vervoerd. De derde gewonde bracht men naar het ziekenhuis Sant Joan d’Alacant.

Het verkeer richting Alicante werd onderbroken wat lange files tot gevolg had. Pas rond 18.00 uur werd de weg weer vrijgegeven. De oorzaak van het zware ongeval wordt nog onderzocht, aldus de Guardia Civil.