Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

‘Je vindt hier veel rust en toch ben je ook weer snel in de stad’

Zomerserie: Op bezoek in Ubachsberg

‘Je vindt hier veel rust en toch ben je ook weer snel in de stad’

Michel met dochter Daantje, na een wandeling vanaf het dorp naar het rustpunt en horecagelegenheid Haoverweëgs. Afbeelding: Anneke Hoek

Ubachsberg -

In de zomerserie van VIA Limburg belicht de redactie elke week een leuk dorp of gezellige wijk uit de regio. Deze week vertelt Michel Hamers, 29 jaar, over Ubachsberg.

Er wonen veel jonge gezinnen in Ubachsberg. Wat maakt het dorp aantrekkelijk?

„Ik denk dat vooral de ruime woningen in combinatie met de woningprijzen, die in verhouding met de omliggende dorpen zoals Voerendaal en Simpelveld vrij laag zijn, het dorp aantrekkelijk maken. En de ligging van het dorp. Je vindt in Ubachsberg veel rust en toch ben je ook weer snel in de stad of de winkels in de omliggende dorpen. Tenslotte is er een basisschool, die nog steeds groeit in omvang.”

Heeft het dorp een rijk verenigingsleven?

„Jazeker! Een schutterij, fanfare, voetbal, carnavalsverenigingen, boxing fitness… En in de zomer is er het Kindervakantiewerk. De verenigingen zijn actief en vormen echt een onderdeel van het dorp. Er is genoeg vertegenwoordigd, waardoor er iets te doen is voor jong en oud.”

Hoe kun je de zomer spenderen in het dorp?

„In de zomer is het leuk om te wandelen en te fietsen rondom het dorp. De wegen zijn rustig en er is veel natuur. De terrassen in het dorp zijn helaas schaars, maar met een leuke wandeling ben je snel genoeg bij een terras in een omliggend dorp. Ondertussen is de Lempkesmarkt uitgegroeid tot een gezellige traditie. Volgend jaar staat die weer op het zomerprogramma.”

Hoe zou je Ubachsberg omschrijven?

„Klein, rustig en gezellig. Het gaat er niet om waar je woont, maar met wie je woont!”