Zomerserie: Deze zomer in Ubachsberg

Wandelen, fietsen en genieten in Ubachsberg

Print
Wandelen, fietsen en genieten in Ubachsberg

De Bernardushoeve staat tot in de verre omtrek bekend vanwege de prachtige ligging. Afbeelding: Peter Schols

Ubachsberg -

Het landelijke Ubachsberg nodigt uit voor een uitgebreide wandeling of fietstocht. Maar ook voor de Bourgondiër is er het een en ander te beleven.

Wandelen en fietsen

Trek je wandelschoenen aan om een fiets- of wandeltocht te maken door het Limburgse Landschap. Vanaf Ubachsberg lopen er talrijke routes. Maak een rondje over de Vrouwenheide, fiets richting Voerendaal of wandel richting Simpelveld om vanaf daar verder het landschap in te trekken.

Bernardushoeve

Op een lange zomeravond of warme middag is het goed vertoeven op het terras van de Bernardus Hoeve. Loop tijdens je tocht even binnen voor een lekker ijsje, of ga op het terras zitten en geniet onder het genot van een koffie, koud drankje of lunch van het uitzicht over het heuvellandschap.

Hoaverweëgs

Nog zo’n fijne stop tijdens een wandeling of fietstocht. De naam zegt het al: Deze rustplaats ligt op de Bergseweg precies in het midden tussen Ubachsberg en Voerendaal.

Wijngoed Fromberg

Breng een bezoek aan Wijngoed Fromberg, om rondgeleid te worden op de drie hectare grote wijngaard. Op dit stukje Fromberg worden eerlijke wijnen geproduceerd. Uiteraard is het bezoek niet compleet zonder een een wijnproeverij in het proeflokaal!

Restaurant de Leuf

Voor de fijnproevers: Boek een tafel bij het sterrenrestaurant de Leuf. Het restaurant is gevestigd in een oude vakboerderij, waar ook overnacht kan worden.

Zie voor meer activiteiten in de regio www.uittipslimburg.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen