100-jarige in gemeente Leudal

Print
100-jarige in gemeente Leudal

Locoburgemeester Walraven kwam de eeuwelinge namens de gemeente Leudal feliciteren. Afbeelding: Gemeente Leudal

Horn -

Mevrouw Giebels-Delissen vierde woensdag 17 juli haar honderdste verjaardag. Locoburgemeester Walraven verraste haar namens de gemeente Leudal met een boeket bloemen en een oorkonde vanwege het behalen van deze respectabele leeftijd.

Mevrouw Giebels groeide op in Erp (Noord-Brabant) op een boerderij. In de oorlog ging ze op 20-jarige leeftijd op bedevaart naar Kapel in ’t Zand in Roermond. De route was door de rector voor haar uitgetekend met daarop de plaatsen waar ze doorheen moest komen. Ze nam een rustpauze in Horn bij Café Aan de Kirk (voorheen Giebels) en ontmoette daar haar man. Het was liefde op het eerste gezicht. Ze trouwde op 26 oktober 1943 in Horn, woonde tijdelijk in bij haar schoonouders en na de oorlog bouwden ze een eigen woning op de Daalakkerstraat in Horn. Uit het gezin zijn acht kinderen geboren (drie jongens en vijf meisjes). Haar man overleed in 1997 en daarna verhuisde zij naar het Daalakkers-erf 3 in Horn. Hier woont zij al ruim 20 jaar zelfstandig en is ze nog steeds actief met het breien van truitjes voor kinderen uit de Derde Wereld, of op bestelling.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen