Hond loopt brandwonden op nadat dronken man vuurwerk afsteekt in woning en schuur

Print
Hond loopt brandwonden op nadat dronken man vuurwerk afsteekt in woning en schuur

Er werden vuurwerkresten en rotjes aangetroffen. Afbeelding: ANP XTRA

Een dronken 55-jarige man is zondagavond aangehouden nadat hij in zijn woning en schuur in Kaatsheuvel brand stichtte doordat hij vuurwerk had afgestoken. Een hond liep brandwonden op.

De politie kreeg rond 18.50 uur een melding van de brand.

Ter plaatse bleken er nog vlammen uit de schuur te slaan en was er zwarte rook. De 55-jarige bewoner van de woning stond met een tuinslang in de brandende schuur. Hij reageerde niet op de aanwijzingen van de agenten om naar buiten te komen en ruimte te geven aan de brandweer. Hierop grepen de agenten zelf in en werd de man weggetrokken. De man was opgefokt en rook naar alcohol. Er werden vuurwerkresten en rotjes aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de man in de woning en schuur vuurwerk had afgestoken.

Hond

Een hond raakte gewond door het vuurwerk afsteken van de man. Hij rende uit de brandende schuur, maar werd later op de avond door buurtbewoners gevonden. Hij had brandwonden, liep moeilijk en had ademhalingsproblemen. De hond is direct naar de dierenarts gebracht.

De man is aangehouden op verdenking van brandstichting en meegenomen naar het bureau, daar bleek dat hij te veel had gedronken.