Maastricht aan Zee moet kinderen inspireren

Print
Maastricht aan Zee moet kinderen inspireren

Kinderen aan het werk tijdens Maastricht aan zee. Afbeelding: Johannes Timmermans Fotografie

Maastricht / Itteren -

Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar kunnen van maandag 12 tot en met 15 augustus meedoen aan Maastricht aan Zee, een creatieve vierdaagse zomerweek op het terrein van ’t Mestreechs Rizzjemint.

Tijdens de tweede editie van deze vierdaagse creatieve zomerweek kunnen de kinderen deelnemen aan een breed, cultureel en artistiek programma. Er wordt samen gebouwd, gedanst, gezongen en gespeeld op het terrein van ’t Mestreechs Rizzjemint, een groen buitenterrein in het hart van de stad. Maastricht aan Zee is een vakantieachtige culturele doe-week waarin kinderen hun talenten kunnen ontdekken. Professionele kunstenaars van diverse disciplines verzorgen creatieve werkplaatsen.

De kinderen bepalen zelf wat ze maken en op welke wijze ze dat doen. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn of haar culturele talent te ontplooien. De creatieve resultaten worden tijdens de eindpresentatie op donderdagmiddag 15 augustus gepresenteerd. Voor eten en drinken tijdens de week wordt gezorgd. Kosten zijn afhankelijk van de thuissituatie. Voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben, wordt de deelnemersbijdrage van 150 euro vergoed door verschillende fondsen, sponsoren en donateurs.

Maastricht aan Zee richt zich met name op kinderen die extra kansen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat hun ouders weinig geld hebben of omdat ze nog maar net in Nederland wonen. Meer informatie via de website www.maastrichtaanzee.nl of stuur een e-mail naar info@maastrichtaanzee.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen