Kunstwandeling in het groen tijdens Ciro Artwalk

Print
Kunstwandeling in het groen tijdens Ciro Artwalk

Tijdens de wandeling door de natuur stuitten bezoekers op allerlei kunstwerken onderweg. Afbeelding: Gerard Verhagen

Horn -

Kunst, wandelen en natuur komt samen tijdens de Ciro Artwalk die nog tot 16 september te bezoeken is op het terrein van Ciro in Horn. De kunstwandeling in het groen is dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk.

Het betreft dit jaar een bijzondere editie, want er staan niet alleen meer dan honderd kunstwerken van prominente kunstenaars uit binnen- en buitenland opgesteld. Ook twee historische gebouwen op het terrein van Ciro zijn opgeknapt en een bezoek meer waard. Zowel de boskapel als het van oudsher zogenaamde lighuisje op het terrein zijn voor de gelegenheid opengesteld voor bezoekers. De wandelroute gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor mensen met een beperking. De start is bij de hoofdingang van Ciro, waar ook een wandelbrochure verkrijgbaar is. Ciro verbindt op deze manier al jaren kunst en kunde met elkaar. „We zoeken met respect de ontmoeting met de patiënt, de maatschappij en de omgeving”, aldus Ingrid Augustin, bestuurder van Ciro. „Kunst kan confronteren, maar geeft ons als expertisecentrum een extra opening om het gesprek aan te gaan met onze patiënten. Juist door deze dialoog wordt kennis gedeeld die op het eerste gezicht niet zichtbaar is. Het biedt onze behandelaars mogelijkheden om buiten de eigen kaders te denken en zo daadwerkelijk te vernieuwen in de zorg. Graag laten we ook bezoekers kennismaken met kunst én Ciro.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen