Rubriek: Vier de zomer in Midden-Limburg

Meedoen aan de voetbalweek in de zomervakantie blijft leuk

Print
Meedoen aan de voetbalweek in de zomervakantie blijft leuk

Veertig voetballiefhebbertjes stuiterden een week over het gras tijdens het voetbalkamp in Heythuysen. Afbeelding: Patrick Houtappels

Heythuysen -

Volgens Hubert Beek, de wedstrijdsecretaris van de vereniging, werd in 1991 voor het eerst in Heythuysen een voetbalkamp georganiseerd. Dit jaar vond het kamp voor de 29e keer plaats.

Met verhitte kopjes komen de jonge deelnemers, aan het door SV Heythuysen georganiseerde voetbalkamp, naar het clubgebouw van de voetbalclub. Na vandaag zit het kamp erop. Veertig jeugdige sportievelingen hebben zojuist een leuke sportactiviteit achter de rug. Nu even iets koels drinken, een stukje vers fruit eten en dan rennen ze weer enthousiast naar het voetbalterrein dat er ondanks de droogte nog mooi groen bij ligt.

Voetbal centraal

Patrick Houtappels, ooit hoofdtrainer in Heythuysen, is ‘de grote man’ achter het voetbalkamp in het dorp. Het is trouwens geen kamp zoals Jong Nederland of Scouting dat organiseert. Bij dit kamp komen de kinderen ’s morgens naar het sportcomplex en ze gaan aan het einde van de middag gewoon weer naar huis en slapen in hun eigen bed. Voetbal staat er de hele week centraal. Patrick Houtappels is kind aan huis bij SV Heythuysen. Hij verzorgt er met zijn voetbalschool ‘Football4fun’ iedere woensdag een voetbalmiddag en probeert op die manier kinderen enthousiast te maken voor het spel. „En dat lukt ook”, zegt Patrick. „Veel kinderen krijgen door deze aanpak plezier in voetbal en worden lid van SV Heythuysen.”

Tijdverdrijf in vakantie

De veertig deelnemende kinderen zijn over vier groepen verdeeld die, hoe kan het ook anders bij een voetbalkamp, de namen van grote clubs als Barcelona, Liverpool, PSG en Manchester City hebben. Timo, 17 jaar oud en Cios student, offert een week van zijn zomervakantie op om als leider bij het voetbalkamp aanwezig te zijn. Timo: „ik houd zelf heel veel van voetbal en ik wil het plezier dat ik er aan beleef ook aan anderen overbrengen. Daar leent zo’n kamp zich uitstekend voor. Ik heb ook best lang vakantie en als ik dit niet zou doen, zou ik vermoedelijk maar wat thuis zitten. Dit is echt veel leuker. Na het kamp ga ik lekker met zestien vrienden - allemaal jongens - op vakantie in België waar we een huis gehuurd hebben. Ook daar heb ik veel zin in. Om dat allemaal te bekostigen heb ik al heel wat uurtjes in een winkel en een café gewerkt. Ook Giel uit Heythuysen die een jaartje ouder dan Timo is en bij Gilde Opleidingen in Roermond de opleiding Handhaving Veiligheid en Toezicht volgt, beleeft veel plezier aan het kamp. Giel: „Het enige nadeel van het kamp is dat ik nu in de vakantie al om 7.30 uur op moet staan. Normaal gezien lig ik in de vakantie dan nog úren in bed. Verder is er voor mij in Heythuysen niet zoveel te doen in de vakantie en dus ga ik ook best veel werken. In de weekenden ga ik uit in Weert.“

Passies combineren

Het zijn niet enkel jongens die leiding geven aan het kamp. Elise uit Heythuysen die een opleiding tot onderwijsassistente volgt en ook héél graag voetbalt kan hier haar beide passies combineren. Elise: „ik houd van voetbal en werk graag met kinderen. Dus zo’n voetbalkamp is ideaal voor mij. Na het kamp ga ik met een stel vriendinnen naar Mallorca en daarna werk ik op een zorgboerderij.” Haar nichtje Lois die na de vakantie naar groep 4 van de basisschool gaat, vindt het ook fijn dat Elise alle dagen bij het kamp aanwezig is. Beide nichtjes hebben trouwens het WK-voetbal voor dames nauwlettend gevolgd en Lois vertelt dat ze een grote fan van Lieke Martens is. „Ik word later net zo goed als Lieke”, zegt Lois nog snel voordat ze achter haar teamgenootjes van ‘Barcelona’ het veld op rent, want daar is Lois per slot van rekening voor op het kamp.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen