Dorpsschuttersfeest bij schutterij St. Sebastianus

Print
Dorpsschuttersfeest bij schutterij St. Sebastianus

De jeugd mag schieten met de luchtdrukbuks. Afbeelding: Schutterij St. Sebastianus

Heel -

Zelfs eens schieten op de ‘bölkes’ met de zware buks? Schutterij St. Sebastianus Heel het jaarlijkse dorpsschieten, waarbij bedrijven, verenigingen, families, buurten op zaterdag 10 augustus kunnen kennismaken met het schutterswezen.

Het betreft hier schietwedstrijden met de zware buks voor zestallen. Voor de winnende zestallen zijn er bekers en prijzengeld beschikbaar. Voor het winnende dameszestal is er een aparte beker. Inschrijven is mogelijk van 14.00 tot 17.30 uur, een schietkaart kost twaalf euro. Ook de jeugd van tien tot zestien jaar krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan de schietwedstrijden. Hierbij wordt, onder begeleiding, met een luchtdrukbuks op de bölkes geschoten in een speciaal hiervoor vervaardigde kast. Dit jeugdschieten is met drietallen, maar ook kan er individueel worden geschoten. Deelname is gratis. Elke schutter dient een geldig identiteitsbewijs bij zich te hebben en op verzoek te tonen. Het schietterrein bevindt zich aan de Pannenhof in Heel.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen