Tourspel 2e Tourweek: 'Ik hoop maar dat ik het vol ga houden, maar ik ben er bang voor'

Print
Tourspel 2e Tourweek: 'Ik hoop maar dat ik het vol ga houden, maar ik ben er bang voor'

Afbeelding: De Limburger

De komende dagen gaat beslist worden wie de Tour de France gaat winnen. Niet alleen in Frankrijk gaat het bloedheet en spannend worden. Ook in het algemeen klassement van het Tourspel van De Limburger zijn de verschillen minimaal. Voorlopig mag Bill Frenken uit Ospel zich de koploper noemen met 1705 punten.

,,Ik speel al zo lang mee, maar dit is me nog nooit overkomen”, vertelt een goedlachse Frenken. De inwoner van Ospel is de trotse lijstaanvoerder. ,,Ik hoop maar dat ik het vol ga houden, maar ik ben er bang voor”, blikt hij alvast vooruit. Frenken wordt op de hielen gezeten door Toos Mestrom (1704 punten) en Rick Meuwissen met 1700 punten. ,,Ik vrees dat ik het niet ga halen, ze zitten te dicht op me en gaan me voorbij schieten. En ik heb Egan Bernal en Steven Kruijswijk niet in mijn ploeg en zij doen het goed in de bergen. Dat zijn gevaarlijke renners.” 

Frenken geniet ervan om mee te doen aan het spel. ,,Ik vul al jaren een lijst in. Dit jaar heb ik gekozen voor een goede mix tussen sprinters en klimmers. Ik heb ook Jesús Herrada en Aleksej Loetsenko in mijn team, maar die laten me een beetje in de steek.” Dagelijks zit de 69-jarige wielerliefhebber voor de televisie. ,,Zodra er sport op de tv is, gaat hij aan en dan zap ik van Ziggo Sport naar de Belg en de NOS om niks te hoeven missen. Ik zie graag wielrennen, alle sporten eigenlijk wel hoor, maar als je bij het wielrennen ziet hoe die mannen zich ervoor inzetten. Dat vind ik mooi.” 

Of Frenken nu zondag in Parijs wel of niet nog altijd bovenaan staat, maakt hem niets uit. ,,Het was sowieso al genieten. Maar vooralsnog geef ik nog niet op.”  

> De Limburger Tourspel: Bekijk je score