Fietsvierdaagse Venray neemt maatregelen tegen hitte

Print
Fietsvierdaagse Venray neemt maatregelen tegen hitte

Afgelopen jaar moesten de fietsvierdaagse-deelnemers in Venray ook al de hitte trotseren. Afbeelding: Laurens Eggen

Venray -

Opnieuw gaat hitte de Fietsvierdaagse Venray parten spelen. De organisatie neemt preventief enkele maatregelen.

Controlepunten zijn evenals afgelopen jaar weer dichter bij elkaar te vinden en overal wordt water aangeboden. „We hebben bidonnetjes en petjes in de aanbieding voor de deelnemers en zullen ze er continu op blijven wijzen dat ze goed drinken en zich ook goed insmeren”, vertelt Ernst-Jan Kleinbussink, bestuurslid van Fietsvierdaagse Venray.

Starttijd

De organisatie heeft vandaag ook de starttijd van de 35 kilometertocht met een uur vervroegd. „Alle afstanden starten daardoor om 9 uur ’s morgens. Zo blijven deelnemers de warmte enigszins voor”, aldus Kleinbussink. „Of dat de overige drie dagen ook gaat gebeuren, gaan we nog overleggen.”

Keuze

Deelnemers kunnen daarnaast elke dag zelf bepalen welke afstand ze willen rijden. Vinden ze zestig kilometer te veel in de hitte, dan kunnen ze zonder problemen een kortere afstand nemen. Zo hoopt de organisatie te voorkomen dat deelnemers die zich voor langere afstanden hebben aangemeld niet komen opdagen.

Deelnemers

Vorig jaar leidde een hittegolf tot een historisch laag deelnemers: 1300 fietsers. De jaren daarvoor waren dat er gemiddeld ruim tweeduizend. Hoeveel deelnemers zich voor deze editie hebben aangemeld kan Kleinbussink niet zeggen. „De voorinschrijvingsperiode is nog open, maar dat we door het weer minder deelnemers zullen krijgen lijkt voorspelbaar. Wat dat betreft zijn we niet blij met zo’n heet weer.”

Kazerne

Dit jaar viert de organisatie het zevende lustrum van de fietsvierdaagse. Bijzonder onderdeel van deze editie is dat het fietsevenement de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel mag aandoen. Deelnemers kunnen hier het museum van de kazerne bezoeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen