Video: Hitte en wind wakkeren bosbranden Portugal aan

Print

Bosbranden in Portugal. Video: De Limburger

Harde wind en temperaturen rond de 35 graden maken het voor naar schatting 1700 brandweerlieden moeilijk bosbranden te bedwingen in het midden van Portugal, circa 140 kilometer ten noordoosten van Lissabon.

Plaatselijke media meldden dat er bij de branden rond Vila de Rei en rond Maçâo dertig mensen gewond zijn geraakt. Negen moesten naar een ziekenhuis, van wie er één met ernstige brandwonden en in zorgwekkende toestand naar Lissabon is overgebracht.

Brandstichting

Een bosbrand bij Vila de Rei strekt zich uit over een breedte van 25 kilometer. Verscheidene dorpjes zijn ontruimd. De minister van Binnenlandse Zaken, Eduardo Cabrita, vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Zaterdag ontstonden vrijwel tegelijkertijd vijf bosbranden op verschillende plaatsen. De branden woeden in dezelfde streek als waar in 2017 meer dan zestig doden vielen als gevolg van bosbranden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen