Poort ‘t Rouweelseveld geplaatst in Kronenberg

Print
Poort ‘t Rouweelseveld geplaatst in Kronenberg

De nieuwe poort in Kronenberg: ’t Rouweelseveld. Afbeelding: Stichting Groengroep Sevenum

Kronenberg -

De Stichting Groengroep Sevenum opende recent een poort naar een fraai stukje landschap in Kronenberg: ’t Rouweelseveld. De poort werd ‘aangekleed’ met Lindebomen die langs de poort en het veld zijn aangeplant, waardoor de biodiversiteit in het gebied toeneemt.

Stichting Groengroep Sevenum wil samen met agrariërs, bewoners en andere organisaties landschap en natuur een impuls geven. Doordat elk gebied een eigen herkenbare naam heeft, wil de stichting met de naamgeving van de poort bijdragen aan de leesbaarheid van het landschap. Kronenberg en Sevenum hebben van oudsher velden van vele honderden jaren oud met rondom een wegstructuur die op verschillende plaatsen nog steeds zichtbaar is. Op de vijf Pruisische ‘Thiends Carten’ uit 1745 staan veel van deze velden zoals we die nu nog kennen al vermeld. Op de vijfde kaart wordt het veld wat omsloten wordt door de wegen De Hees, De Heesbeemd en het Hoogbroek hierop al aangeduid als ‘Het Rouweelse veld’. De naam is daarom ook verbonden aan de camping aan de Hees in Kronenberg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen