Kenniscafé over taalontwikkelingsstoornis in Nederweert

Print
Kenniscafé over taalontwikkelingsstoornis in Nederweert

Kom naar het Kenniscafé. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Er zijn veel meer kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) dan met autisme of ADHD. Toch is een TOS minder bekend, terwijl het grote gevolgen heeft voor het kind. Zorgorganisatie Kentalis houdt na de zomervakantie gratis toegankelijke kenniscafés over TOS, voor professionals die werkzaam zijn met jonge kinderen zoals jeugdverpleegkundigen, logopedisten, medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Op dinsdag 5 november is er een Kenniscafé in De Bengele in Nederweert, aanvang 19.30 uur.

Een taalontwikkelingsstoornis is een onzichtbare handicap. Kinderen met TOS hebben moeite met taal. Verder is er ‘niets met ze aan de hand’, hun intelligentie, gehoor en algemene ontwikkeling zijn normaal. Sommige kinderen hebben of krijgen bijkomende problemen, bijvoorbeeld op het gebied van sensorische integratie, geheugen, auditieve aandacht, verwerkings-, lees- en spellingsproblemen. Het hebben van een taalontwikkelingsstoornis kan ook leiden tot problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen gaan zich terugtrekken, omdat ze niet begrepen worden of vertonen moeilijk gedrag omdat ze niet uit de voeten kunnen met taal.

Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen