Terrassen moeten weekmarkt Venray aantrekkelijker maken

Print
Terrassen moeten weekmarkt Venray aantrekkelijker maken

Afbeelding: Laurens Eggen

Venray -

De weekmarkt in Venray is dermate geslonken dat de gemeente voortaan terrassen wil toelaten op het marktterrein. Daarmee moet de markt weer aantrekkelijker worden voor bezoekers.

De krimp van de markt is met name op het Henseniusplein voelbaar. In het verleden moesten horecaondernemers hier hun terrassen weghalen om plaats te maken voor de marktkooplui. Door de krimp staan de kraampjes op het plein echter bijna allemaal leeg. Niet uitnodigend, vindt de gemeente, die daarom voortaan terrassen wil toestaan op Henseniusplein tijdens de weekmarkt.

Uitsterfconstructie

Alleen tegenover het Chinees restaurant blijft een marktkraam staat. Deze marktondernemer, die al ruim veertig jaar op de Venrayse markt staat, wil niet verhuizen naar een andere plek. Venray heeft daarvoor een ‘uitsterfconstructie’ bedacht. De ondernemer mag blijven, maar als hij stopt komt er geen andere ondernemer terug op deze plek.

Schouwburgplein

Een meerderheid van de marktkooplui heeft inmiddels ingestemd met de plannen. Een verbetering voor het aanzicht en de beleving van de markt, vinden ze. Toch is er ook een aantal tegenstanders, die vinden dat het terrein voor de markt beschikbaar moet blijven, mocht het aantal ondernemers de komende jaren weer gaan groeien. De gemeente Venray vindt dat geen argument. Nieuwe ondernemers kunnen ook naar het Schouwburgplein, waar geen belemmering is voor toekomstige groei.

Sluitingstijd

De gemeente draait wel het besluit tot een ruimere openingstijd van de markt terug. In 2016 werd besloten om die af te stemmen met de openingstijden van de winkels en dus op te rekken van 16.00 naar 17.00 uur. Veel marktkooplui hadden al ruim voor de winkelsluitingstijd hun boeltje gepakt. Dat zorgde voor de nodige onrust en discussie met de marktmeester. Laatstgenoemde gaat er nu wel strenger op toezien dat kooplui na 16.00 uur hun kraam afbreken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen