Amateurvoetbalclubs willen ruilen van klasse

Print
Amateurvoetbalclubs willen ruilen van klasse

Als niets verandert in de indeling, loopt FC Kerkrade-West onder meer de derby tegen RKTSV mis. Afbeelding: Bas Quadvlieg

/ Kerkrade / Eygelshoven / Lemiers / Bunde / Eys -

FC Kerkrade-West - door de KNVB ingedeeld in de vierde klasse A - en Zwart Wit’19 en Bunde (4B) hebben de voetbalbond gevraagd of ze mogen veranderen van klasse.

Kerkrade-West is als club uit Parkstad nu ingedeeld in een competitie met voornamelijk clubs uit de regio’s Maastricht en Heuvelland. Voor Zwart Wit’19 en Bunde geldt juist het omgekeerde.

Derby’s

„Het scheelt in inkomsten - denk aan entreegelden bij derby’s - en het zorgt voor hogere reiskosten. Daarom hebben we contact opgenomen met clubs in hetzelfde schuitje en de KNVB gemaild”, vertelt bestuurslid Clement Aarts van Kerkrade-West. De andere clubs bevestigen zijn lezing.

„Wij keken ook op van de indeling en hebben de competitieleider aangeschreven. Ik ga ervan uit dat het omgeruild wordt”, aldus wedstrijdsecretaris van Bunde Leon Grouwels. En Zwart Wit’19-voorzitter Jos Gilissen: „Als we van 4B naar 4A gaan, zijn de reisafstanden optimaal en spelen we mooie derby’s tegen onder meer Geuldal en Gulpen. Het is heel simpel, dus ik hoop dat het snel geregeld wordt.”

Zomervakantie

De KNVB laat weten dat het ‘protest’ bekend is bij het districtssteunpunt. ‘Er wordt wel vaker iets gevonden van de indeling. Als we dan uitleggen waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt, snappen verenigingen het meestal wel. Uiteindelijk delen we regionaal in en is het altijd afhankelijk van andere clubs in de regio en promotie/degradatie hoe de competities uitvallen. Zo spelen sommige teams het ene seizoen richting noorden en een ander seizoen richting zuiden’, schrijft een woordvoerder. ‘Naar elk verzoek wordt gekeken door team- en competitieleider. In verband met de zomervakantie wordt dit geval begin augustus verder behandeld.