Waterbeestjes vangen in Nationaal Park De Maasduinen

Print
Waterbeestjes vangen in Nationaal Park De Maasduinen

Duik mee in het onderwaterleven van Nationaal Park De Maasduinen. Afbeelding: Stichting het Limburgs Landschap, Edmond Staal.

Afferden -

Nationaal Park De Maasduinen houdt voor kinderen van zes tot twaalf jaar een activiteit: waterbeestjes vangen. Op dinsdag 30 juli wordt vertrokken vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, aan de Kapelstraat 71 in Afferden. De activiteit is gratis, start om 14.30 uur en duurt circa twee uur.

Kinderen duiken samen met de Maasduinengidsen in de onderwaterwereld van Nationaal Park De Maasduinen. Met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten wordt er onderzocht wat voor dieren er in het water leven in het vennetje nabij De Zevenboom. Kikkers, bootsmannetjes, watertorren of andere beestjes kunnen deze middag gevangen en van heel dichtbij bekeken worden. Daarna worden de diertjes weer teruggezet. Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden. Ouders mogen ook mee.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen