Tweede infomarkt over plannen dijkversterking Beesel

Print
Tweede infomarkt over plannen dijkversterking Beesel

De Beeselse dijk ter hoogte van kwekerij Bouten. Afbeelding: Ger Peeters

Beesel / Reuver -

Tot 31 juli is er nog gelegenheid om te reageren op de plannen voor versterking van de dijken langs de Maas in Beesel. Vanavond is er een inloopbijeenkomst.

Inzage van de plannen is mogelijk op de website van Waterschap Limburg, maar ook tijdens een tweetal inloopbijeenkomsten in De Bongerd aan de Markt in Beesel. De eerste was op 25 juni, de tweede is maandag 22 juli van 19.00 tot 21.00 uur. In de zaal wordt een informatiemarkt ingericht. Bezoekers kunnen kaarten raadplegen en procedures inzien. Medewerkers van het waterschap zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Versterking van de Beeselse dijken is volgens het waterschap noodzakelijk omdat deze niet hoog en sterk genoeg zijn. Daarnaast zijn nieuwe dijken nodig om het water te keren dat bij een hoge Maasstand achterlangs de dorpskern in kan stromen. Ook worden extra maatregelen getroffen om kwelwater tegen te gaan.

Omdat de inzagetermijn grotendeels samenvalt met de schoolvakanties, is het Ontwerp Projectplan Waterwet vorige maand al op de site geplaatst.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen