Run op gratis regenton in Gulpen-Wittem, veel bewoners komen voor niets

Print
Run op gratis regenton in Gulpen-Wittem, veel bewoners komen voor niets

Veel inwoners van Gulpen-Wittem stonden voor niks in de rij voor een gratis regenton. Afbeelding: Roel Botterweck

Gulpen / Ingber / Reijmerstok / Slenaken / Beutenaken / Epen / Trintelen / Nijswiller / Partij / Wahlwiller / Wittem / Eyserheide / Piepert / Eys / Elkenrade / Wijlre / Heijenrath / Mechelen / Diependal -

De actie voor een tegoedbon voor een gratis regenton resulteerde maandagochtend in een kleine stormloop bij de publieksbalie van de gemeente Gulpen-Wittem. Veel burgers moesten worden teleurgesteld.

De vijftig te vergeven bonnen waren binnen een mum van tijd vergeven. Maar het aantal mensen dat naar het gemeentehuis was gekomen was volgens de woordvoerster onverwacht hoog: ruim het dubbele van de beschikbare regentonnen. Daarop regende het al snel klachten van boze inwoners die voor niets waren gekomen.

Budget

Het ging om een stimuleringsactie die op initiatief van de gemeenteraad werd gehouden, vertelt de woordvoerster van de gemeente. „Hiervoor is een beperkt budget beschikbaar gesteld, dus de actie was zolang de voorraad strekt. Dat er meer dan honderd mensen op af zouden komen, hadden we niet verwacht. Het is dus ook aan de raad om te kijken of er nog een keer zo’n actie wordt gehouden. Want we kunnen wel concluderen dat de actie een succes is”, vindt ze.

Drinkwater

De regentonnenactie was in het leven geroepen om het gebruik van regenwater voor het bewateren van de tuin te bevorderen, in plaats van kostbaar drinkwater.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen