Jumbo-Visma-ploegleider Maassen: Kans op massasprint klein

Print
Jumbo-Visma-ploegleider Maassen: Kans op massasprint klein

Groenewegen won tot nu toe één rit in deze Tour. Afbeelding: Cor Vos

Jumbo-Visma-ploegleider Frans Maassen vreest dat de Touretappe van dinsdag geen massasprint oplevert. „Quick-Step-Deceuninck heeft al aangegeven niet te willen rijden en wij gaan ook niet heel veel renners op kop zetten. En met deze hitte erbij wordt het heel lastig om de koers te controleren.”

De kans op een massasprint dinsdag in de rit Nîmes-Nîmes (177 kilometer) is daarom gering, denkt Maassen. ,,De ploeg van sprinter Elia Viviani wil zoveel mogelijk krachten sparen om het geel van Julian Alaphilippe te verdedigen en wij zijn ook niet bereid heel veel renners op te offeren vanwege het klassement van Steven Kruijswijk.” Daarmee slinken de winstkansen van Jumbo-Visma-sprinter Dylan Groenewegen. „Wij willen Dylan graag in stelling brengen, maar niet ten koste van alles. De kans dat een groepje vluchters wegblijft, helemaal in deze hitte, is best groot.” De temperatuur loopt dinsdag naar verwachting op tot 37 graden.

Jumbo-Visma won tot nu vier ritten in deze Tour de France. Mike Teunissen won de openingsetappe en een dag later was het raak in de ploegentijdrit. Verder waren er sprintzeges voor Groenewegen en Wout van Aert.