Zeg het maar… Raymond Huynen

Print
Zeg het maar… Raymond Huynen

Raymond Huynen bij zijn trots: een Cadilac 314 uit 1925. Afbeelding: Coumans Fotografie

Geleen / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout -

Het centrum van Geleen maakt zich zondag zich op voor de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade. Voorzitter Raymond Huynen (69) weet daar alles over te vertellen.

Hoe is de Geleense Oldtimer Parade eigenlijk tot stand gekomen?

„Vroeger werd het altijd georganiseerd door de Internationale Historische Automobielclub. Zeven jaar geleden was er sprake van dat zij wilden stoppen met het evenement. Een aantal leden, waaronder ik, hebben zich toen afgescheiden en Stichting Oldtimer Vrienden Limburg opgericht om de Geleense Oldtimer Parade te behouden.”

Uit hoeveel leden bestaat de stichting?

„We zijn met 12 personen. Bijzonder is dat we allemaal vooroorlogse auto’s hebben.”

Wanneer schafte u uw eerste oldtimer aan?

„Mijn vrouw Leny heeft me aangestoken met de liefde voor oude auto’s. Ik was ambulancebroeder en destijds moest je met 55 jaar stoppen. Aangezien we niet achter de geraniums wilden belanden zochten we een hobby en dat werd de oldtimer. Na mijn pensioen kochten we een Cadilac 314 uit 1925.”

Jullie trekken er vaak op uit?

„Absoluut en één keer per maand met de oldtimervereniging voor een clubrit die door leden wordt uitgezet. Ook bezoeken we evenementen in het land.”

Zondag 28 juli is jullie eigen evenement. Wat kunnen we verwachten?

„Er is een ochtendrit die vanaf 10.00 uur vertrekt en door heel Zuid-Limburg trekt. Rond 12.30 uur komen de auto’s weer terug op De Markt waar de oldtimers om 14.00 uur worden gepresenteerd. Daarna vertrekken ze voor de middagrit. Iedereen met een auto ouder dan 25 jaar kan meedoen en zich op de dag zelf nog inschrijven. Maar voor de toeschouwers is er ook genoeg te doen. Buiten auto’s bekijken kan er ook een rit gemaakt worden op een Stanley Steamer uit 1913.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen