Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Grillen zonder stress: 10 tips voor een geslaagde barbecue

Grillen zonder stress: 10 tips voor een geslaagde barbecue

Steven Aerts geeft tien onmisbare barbecuetips. Afbeelding: Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photonews

Het wordt tropisch warm komende dagen. De barbecue mag weer uit de berging. Maar hoe zorg je ervoor dat je sateetjes niet aanbranden? En hoe krijg je dat rooster schoon? Grillmaster Steven Aerts, geeft tips.

1) Hou je deksel zoveel mogelijk gesloten

,,Barbecues met een deksel hou je het best zoveel mogelijk gesloten. Doe je dat niet, dan brengt het grillen extra stress met zich mee. Je moet je vlees dan voortdurend omdraaien en er constant bijblijven, terwijl een deksel méér voordelen biedt.

Een barbecue met deksel werkt eigenlijk als een heteluchtoven: de temperatuur blijft er constant zodat je het vlees op een gecontroleerde manier kan laten garen. Al spreekt het voor zich dat de eerste stap — het ...