Woensdagwandeltocht op 7 augustus in Simpelveld

Print
Woensdagwandeltocht op 7 augustus in Simpelveld

De grensregio biedt volop wandelmogelijkheden. Afbeelding: Luc Lodder

Simpelveld / Bocholtz / Huls -

Wsv NOAD Bocholtz houdt op woensdag 7 augustus de volgende woensdagwandeltocht in Simpelveld. Dit is een vervolg van de succesvolle eerste editie op 1 mei, waar 430 wandelaars aan deelnemen.

De wandeltochten zijn geschikt voor belangstellenden die op zoek zijn naar een ontspannen en gezond uitje op een doordeweekse dag. Bijvoorbeeld voor senioren en in de vakantieperiode ook voor (groot)ouders met kinderen die op zoek zijn naar een verzorgd dagje uit. Voor kinderen tot 14 jaar is deelname, onder begeleiding van een volwassene, gratis.

Routes

De routes voeren door de grensregio in oostelijk Zuid-Limburg. Deelnemers kunnen kiezen tussen de vijf en tien kilometer. Wie vijftien kilometer wil wandelen, kan dit doen door na de lus van tien kilometer ook nog de lus van vijf kilometer te wandelen.

Op woensdag 7 augustus gaat de vijf kilometer wandeling over rustige wegen in de omgeving van de Molsberg. Het parkoers van de tien kilometer brengt de wandelaar via het Platebos naar Nyswiller. Van hieruit gaat het over de berg naar Eys naar de kantine van SV Zwart-Wit waar een rustplaats is ingericht. Vervolgens gaat het over het merendeel rustige veldwegen terug naar de startplaats in Simpelveld.

Startplaats

De startplaats is brasserie De Driesprong, Kruinweg 3 in Simpelveld. Volg hiervoor de pijlen richting Natuurtransferium en Bungalowpark.

Starttijd: tien en vijftien kilometer van 08.00 tot 13.00 uur. De vijf kilometer van 08.00 tot 14.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur.

Inlichtingen: Han Pirovano, tel. 06-12534731.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen