Record beste openingsweekend in Nederlandse bioscopen verbroken door The Lion King

Print
Record beste openingsweekend in Nederlandse bioscopen verbroken door The Lion King

Afbeelding: AP

De nieuwe versie van Disney-film The Lion King heeft het record van het beste openingsweekend in de Nederlandse bioscopen ooit verbroken. De digitaal geanimeerde film over leeuwenwelpje Simba trok in vier dagen tijd ruim 549.000 bezoekers en bracht 5,8 miljoen euro op.

Hiermee werd de vorige recordhouder, Avengers: Endgame (5,3 miljoen euro), van de troon gestoten, maakte distributeur Disney bekend. Drie van de vier bioscoopgangers in Nederland kochten het afgelopen weekeinde een kaartje voor de titel.

The Lion King vestigde dit weekend nog een record; op zaterdag behaalde de film de hoogste omzet ooit op één avond. In totaal kochten die avond 147.000 mensen een kaartje voor de remake, wat 1,57 miljoen euro in het laatje bracht. De film doet niet alleen in Nederland goede zaken; in de VS bracht The Lion King afgelopen weekend bijna 200 miljoen dollar op.

Klassieker

De remake vertelt het verhaal van leeuwtje Simba dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader echter overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba weg om een nieuw leven op te bouwen.

De originele animatiefilm uit 1994 is één van de grootste Disney-klassiekers. Regisseur Jon Favreau maakte een digitaal geanimeerde remake waarbij de liedjes van Elton John en Tim Rice terugkeerden.

Is The Lion King ook jouw favoriete film? Jay vroeg het op straat:

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen