Alaphilippe: ik ga vechten voor gele trui

Print
Alaphilippe: ik ga vechten voor gele trui

Afbeelding: EPA

Julian Alaphilippe draagt na drie etappes door de Pyreneeën nog altijd het geel, maar de Fransman van Deceuninck - Quick-Step wil zichzelf niet de favoriet noemen voor de eindzege in de Tour de France.

„Ik heb mezelf nooit tot favoriet gebombardeerd en ik stel mezelf ook niet echt de vraag of ik die trui kan houden”, zei Alaphilippe op de tweede rustdag. „Ik weet niet of dat realistisch is. Ik bekijk het van dag tot dag en doe hetzelfde als de voorbije weken, ik ga ervoor vechten.”

Alaphilippe noemt elke dag dat hij de gele trui draagt een bonus. „Ik had niet verwacht dat ik het geel zo lang om mijn schouders zou hebben. Ik blijf alles geven, want ik ben trots op die trui en het geeft me extra kracht”, gaf de Fransman toe. „Op de Tourmalet heb ik mezelf verbaasd, maar ik weet wat nog komt. Er wacht nog een zeer zwaar drieluik in de Alpen.”

De geletruidrager weet dat hij geen ploeg heeft om de trui te verdedigen. „Er zijn geen specifieke klimmers om me bij te staan bergop en dat is logisch”, zegt Alaphilippe. „We mikten op ritzeges met Elia Viviani en mezelf en Enric Mas was hier om zichzelf te ontdekken in de Tour. Dit is geen ploeg die gebouwd is rond een kopman die de Tour wil winnen.”

Hoewel hij niet als klassementsrenner aan de Tour begon, gedraagt hij zich nu wel zo, vindt Alaphilippe. „Ik ga niet mee in een ontsnapping, ik koers al een beetje tegen mijn natuur. Ik maakte zondag misschien een foutje toen ik Thibaut Pinot wilde volgen, maar ik leer nog elke dag. We blijven strijden voor wat we waard zijn.”