Imanuelle Grives vast in België na drugsvondst: ‘Ze bereidde zich voor op rol’

Print
Imanuelle Grives vast in België na drugsvondst: ‘Ze bereidde zich voor op rol’

Afbeelding: ANP Kopa/AD

Actrice Imanuelle Grives is zondag opgepakt bij het Belgische festival Tomorrowland en verblijft momenteel in een Vlaamse cel, meldt de Gazet van Antwerpen. Volgens de krant had de actrice verschillende soorten drugs bij zich en werd er tijdens een huiszoeking op haar verblijfadres nog meer gevonden. Haar advocaat spreekt van een ‘zeer fout gelopen experiment’.

,,Ze had hoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich die de gebruikershoeveelheden overschreden”, laat Stéphanie Chomé van het Belgische Openbaar Ministerie weten aan de Vlaamse krant. ,,In totaal zijn ongeveer honderd xtc-pillen in beslag genomen en meer dan twintig gram cocaïne. Ook ketamine en MDMA werd in zulke hoeveelheden gevonden dat ze alleen voor verkoop gebruikt konden worden. Tot slot werden er nog gebruikershoeveelheden illegale softdrugs aangetroffen”, aldus Chomé.

De advocaat van Imanuelle zegt dat de actrice bezig was met de voorbereidingen op een nieuwe rol en dat het drugsbezit daar mee te maken zou hebben. ,,Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol”, aldus Koen Vaneecke. ,,Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereiding van een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen.”

Haar advocaat zegt dat ze daar niet goed over nagedacht heeft en dat ze volgens hem onder voorwaarden vrijgelaten zou kunnen worden. De onderzoeksrechter is het daar niet mee eens en heeft besloten dat ze minimaal tot vrijdag vast moet blijven zitten. De Nederlandse woordvoerder van Imanuelle laat weten geen commentaar op de zaak te geven.

Imanuelle was op televisie te bewonderen in Vechtershart en Celblok H. In 2017 was ze een van de kandidaten van Wie is de Mol?. Ook speelde ze rollen in de films Alleen Maar Nette Mensen (2012) en Tuintje in Mijn Hart (2017).

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen