Automobilist rijdt door na ongeluk: vrouw (70) en hond omgekomen

Print
Automobilist rijdt door na ongeluk: vrouw (70) en hond omgekomen

Hulpdiensten zijn ter plaatse. Afbeelding: AD

Een 70-jarige vrouw is maandagavond overleden nadat ze werd geschept door een auto in Rotterdam. Ook haar hond is omgekomen. De automobilist (56) is na het ongeluk doorgereden en korte tijd later aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol.

Hulpdiensten hebben het slachtoffer nog geprobeerd te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Volgens een woordvoerder van de politie was de vrouw haar hond aan het uitlaten. Ze stak de straat over en is toen door een auto geschept.

Buurtbewoners zagen dat de bestuurder die ervandoor ging zijn kentekenplaat verloor. ,,Via het kenteken hebben we uiteindelijk de bestuurder gevonden”, bevestigt een politiewoordvoerder.

Zebrapad

Volgens een buurtbewoonster zou het gaan om een dame die altijd alleen haar teckel uitliet. Ze zou een drukke straat tussen een woonwijk en een hondenuitlaatplaats langs het kanaal zijn overgestoken op het moment van het ongeluk. ,,Ik zou hier nooit oversteken, want het is een gevaarlijke weg. Verderop was een zebrapad. Daar had ze beter gebruik van kunnen maken’’, reageert de buurtbewoonster geschrokken.

Veel politiebusjes en de dierenambulance waren ter plaatse gekomen. Een traumaheli is ook uitgerukt. De politie heeft een speciaal droneteam ingezet om de toedracht van het ongeluk te onderzoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen