Lachgasverbod op hangplekken Maastricht bepleit

Print
Lachgasverbod op hangplekken Maastricht bepleit

PVM wil het gebruik van lachgas verbieden. Afbeelding: ANP XTRA

Maastricht / Itteren -

De gemeente Maastricht moet het gebruik van lachgas verbieden op plekken waar nu al een alcoholverbod geldt.

Dat stelt de fractie van Partij Veilig Maastricht in een motie die in de raadsvergadering van 27 augustus aan de orde komt.

Fractievoorzitter Tiny Meese: „Het gebruik van lachgas is explosief gestegen in Wittevrouwenveld. Ik krijg uit de buurt veel klachten over lege lachgaspatronen die op hangplekken zijn achtergelaten.” Ze bepleit een verbod van lachgas op plekken waar nu al een alcoholverbod geldt. Het voorstel krijgt steun van SPM en PVV.

Lees ook: Limburgse jeugd blijft lachgas inhaleren ondanks gevaren en waarschuwingen

Korte roes

Lachgas zit in patronen die gebruikt worden in een slagroomspuit. Het gas geeft een korte roes en is niet illegaal. De gemeente kan de verkoop er van niet verbieden, maar de algemene plaatselijke verordening biedt de mogelijkheid om op te treden als door het gebruik ervan hinder ontstaat.

In Gulpen-Wittem en andere gemeenten in Nederland is een verbod via de apv in de maak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen