Kunstroute ‘Mooi Rooj’ biedt ‘kunststof’ tot nadenken

Print
Kunstroute ‘Mooi Rooj’ biedt ‘kunststof’ tot nadenken

Kunst op tuinlocaties tijdens kunstroute ‘Mooi Rooj’ Afbeelding: Stichting Mooi Rooj

Stramproy -

De jaarlijkse kunstroute ‘Mooi Rooj’ presenteert een divers palet aan kunstenaars op tuinlocaties. Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus vindt de volgende editie plaats in Stramproy, beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Ruim 30 kunstenaars presenteren hun werk in 15 tuinen. Aan de kunstroute is een fiets/wandelroute van 8 km gekoppeld. Op zondag is de route omlijst met aanvullende activiteiten. Die dag is er om 11.00 uur de opening van een kunstexpositie in de kerk van Stramproy van werken van zowel basisschoolkinderen als VWO examenkandidaten. Verder is er een kleine kunstmarkt waar kunstenaars in actie te zien zijn. De jeugd dorpsraad van Stramproy heeft de uitdaging opgepakt om de jeugd van 6 tot 12 jaar op de route tot creativiteit aan te zetten. Daarnaast kunnen kinderen een praalwagen beschilderen op het Kerkplein. Voor mensen met een beperking zijn er speciale fietsen beschikbaar.

Op beide dagen wordt er gewerkt aan een co-creatie kunstwerk op het Kerkplein dat (kunst)stof tot nadenken biedt over de plastic soep in het milieu. Iedereen mag zijn (schoongemaakte) kunststof afval meebrengen en helpen meebouwen aan het kunstwerk dat live te volgen is op internet.

Op zaterdag 24 augustus is er een Meet & Greet diner met de deelnemende kunstenaars. Locatie is Bistro Koos, aanvang 17.30 uur. De kosten zijn 25 euro. Aanmelden kan via info@mooirooj.nl

Meer informatie vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen