Video: Politie vraagt hulp burgers na gewelddadige straatroof op bejaarde vrouw in Maastricht

Print

Brute overval op 83-jarige vrouw in Maastricht. Video: Politie Limburg

Maastricht / Itteren -

De politie heeft dinsdagochtend de hulp van het publiek ingeroepen nadat op vrijdag 7 juni een 83-jarige vrouw slachtoffer is geworden van een gewelddadige straatroof in Maastricht.

De vrouw opende op vrijdag 7 juni rond de klok van 13.00 uur de poort naar het parkeerterrein aan de achterzijde van de flats aan het Oranjeplein. Volgens de politie werd ze op dat moment al gevolgd door een man, die zich toegang had verschaft tot het afgesloten terrein.

In de buurt van de garageboxen werd de bejaarde vrouw achterover getrokken, bedekte de dader haar mond en trok een gouden ketting van haar hals. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. Ze bleek twee gebroken ribben te hebben opgelopen.

Lees ook: Vrouw beroofd in Maastricht, politie zoekt dader

Signalement

De politie geeft een signalement vrij van de dader. Het gaat om een man en is tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij is 1.70 meter lang en heeft een slank postuur. Daarnaast is hij licht getint en heeft een verzorgd uiterlijk. Tijdens de overval droeg hij een zwart trainingspak met brede gele strepen op de mouw en een zwarte pet.

Halsketting

De ketting betreft een boogcollier, bestaande uit twee kleine kettingen die samen ongeveer 1 centimeter breed zijn. De ketting is geelgoud en heeft een stevige draaisluiting met een haakje.

De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien van de gewelddadige straatroof zich te melden. Omstanders die onlangs de halsketting hebben opgemerkt kunnen zich ook melden bij de politie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen