Justitie: Voorbereiden op rol geen reden voor strafvermindering Imanuelle Grives na drugsvondst

Print
Justitie: Voorbereiden op rol geen reden voor strafvermindering Imanuelle Grives na drugsvondst

Imanuelle Grives Afbeelding: ANP Kippa

De Belgische justitie ziet in het verweer van Imanuelle Grives geen reden voor strafvermindering. Volgens haar advocaat probeerde de actrice, die nu in België vastzit, in drugs te handelen ter voorbereiding op een nieuwe rol. Haar verklaring wordt verder onderzocht.

,,Die zaak wordt getoetst en verder nagekeken, maar sowieso is dat geen verschoningsgrond op het verhandelen van drugs. Op geen enkele manier. Met de hoeveelheden die ze op zak had niet. Onmogelijk”, zegt woordvoerder Stephanie Chomé van het Parket Antwerpen van het Belgische Openbaar Ministerie tegen NU.nl.

Advocaat Koen Vaneecke wil geen verder commentaar geven op de zaak rond zijn cliënte, die vrijdag voor de rechter in Antwerpen moet verschijnen. Voor welke rol, welke film of serie Grives in training was, wanneer de opnames zijn of hij bij het verhaal blijft, of hij denkt dat de rechter erin meegaat? Het antwoord op al deze vragen is: ‘Geen commentaar’. ,,We blijven bij wat er maandag is gezegd. Ik ga er verder niet op in. We wachten vrijdag af”, herhaalt Vaneecke meermaals. Ook haar manager Jennifer Bouwmeester wil niet reageren. Vooralsnog kan niemand bevestigen dat Grives inderdaad bezig is met een nieuwe film of serie.

Lees ook: Imanuelle Grives vast in België na drugsvondst: ‘Ze bereidde zich voor op rol’

De voorbereiding was in ieder geval niet voor haar rol in de nieuwe AvroTros-serie Keizersvrouwen, zegt bedenker Ian Ginn van Rinkelfilm. In die serie over high end-escorts en de Amsterdamse onder- en bovenwereld is Grives vanaf dit najaar te zien als Pamela. ,,Het heeft met ons niets te maken. De opnames zijn al achter de rug”, zegt Ginn. ,,Ik weet niet wat er is gebeurd met Imanuelle en ik ken de details niet, maar ik voel met haar mee.”

Xtc-pillen

Grives had vorige week de laatste opnamedag voor Papadag (over kersverse vaders) en was een aantal weken geleden nog aan het filmen voor Vakkenvullers (over het leven van een aantal jonge vakkenvullers). Welke projecten er nog meer in de planning staan, is onbekend.

De 34-jarige Grives werd zondag opgepakt bij het Belgische festival Tomorrowland en verblijft momenteel in een Vlaamse cel. Het Vlaamse OM liet maandag weten dat de actrice meer drugs bij zich had dan ‘de gebruikershoeveelheid’. ,,In totaal zijn ongeveer honderd xtc-pillen in beslag genomen en meer dan twintig gram cocaïne. Ook ketamine en MDMA werd in zulke hoeveelheden gevonden dat ze alleen voor verkoop bedoeld kunnen zijn. Tot slot werden er nog gebruikershoeveelheden illegale softdrugs aangetroffen”, zei Stéphanie Chomé van het Belgische Openbaar Ministerie tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Onwaarschijnlijk

Dat Grives zulke hoeveelheden drugs bij zich had ter voorbereiding op een rol, noemt haar advocaat Vaneecke ‘eerst ook een onwaarschijnlijk verhaal’, erkende hij maandagavond. ,,Maar ze wilde zich echt voor een nieuwe film inleven in haar rol als drugshandelaar. Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest. Maar we moeten dit verhaal zeker nuanceren. Ik doe veel drugsgerelateerde zaken, maar dit is toch echt een ander geval. Ze is geen standaard drugshandelaar of iemand die verslaafd is.”

Maandag besloot de onderzoeksrechter dat Grives in ieder geval tot vrijdag vast blijft zitten. Dan wordt opnieuw bekeken of het nodig is om haar vast te houden. ,,We hopen maar dat de rechter haar verhaal ook aannemelijk vindt”, zei haar advocaat eerder.

Justitie: Voorbereiden op rol geen reden voor strafvermindering Imanuelle Grives na drugsvondst
Imanuelle Grives (rechts) in 2014 tijdens de opnames van Celblok H., een dramaserie over een vrouwengevangenis. Foto: ANP Kippa

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen