Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Print
Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Afbeelding: Annemiek Mommers

Born -

In het Dierenbeschermingscentrum Born wachten momenteel meer dan honderd plaatsbare katten op een baasje. Daarmee is het jaarlijkse kittenseizoen weer begonnen.

Dat loopt van april tot september. Met name in de maanden juli en augustus worden veel kittens binnengebracht bij het centrum. Precies de maanden waarin een aantal gastgezinnen die de katjes opvangen op vakantie zijn. „We zitten behoorlijk vol. Niet alleen met hummeltjes van acht tot tien weken, maar ook met oudere katten”, zegt woordvoerder Saskia Thijssen.

Adoptiedag

Op zaterdag 27 juli zet het centrum daarom de deuren open voor een adoptiedag. Geïnteresseerden kunnen alleen op deze dag zonder afspraak naar de poezenbeesten komen kijken. Thijssen: „We schrokken wel even van de voorspelde hoge temperaturen voor zaterdag. Alleen als mensen airco in de auto hebben, mogen ze hun kat meteen meenemen. Zo niet, dan bekijken we eerst of het wel verantwoord is.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen