Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Print
Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Afbeelding: Annemiek Mommers

Born -

In het Dierenbeschermingscentrum Born wachten momenteel meer dan honderd plaatsbare katten op een baasje. Daarmee is het jaarlijkse kittenseizoen weer begonnen.

Dat loopt van april tot september. Met name in de maanden juli en augustus worden veel kittens binnengebracht bij het centrum. Precies de maanden waarin een aantal gastgezinnen die de katjes opvangen op vakantie zijn. „We zitten behoorlijk vol. Niet alleen met hummeltjes van acht tot tien weken, maar ook met oudere katten”, zegt woordvoerder Saskia Thijssen.

Adoptiedag

Op zaterdag 27 juli zet het centrum daarom de deuren open voor een adoptiedag. Geïnteresseerden kunnen alleen op deze dag zonder afspraak naar de poezenbeesten komen kijken. Thijssen: „We schrokken wel even van de voorspelde hoge temperaturen voor zaterdag. Alleen als mensen airco in de auto hebben, mogen ze hun kat meteen meenemen. Zo niet, dan bekijken we eerst of het wel verantwoord is.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen