Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Print
Meer dan honderd katten in Dierenbeschermingscentrum Born wachten op een baasje

Afbeelding: Annemiek Mommers

Born -

In het Dierenbeschermingscentrum Born wachten momenteel meer dan honderd plaatsbare katten op een baasje. Daarmee is het jaarlijkse kittenseizoen weer begonnen.

Dat loopt van april tot september. Met name in de maanden juli en augustus worden veel kittens binnengebracht bij het centrum. Precies de maanden waarin een aantal gastgezinnen die de katjes opvangen op vakantie zijn. „We zitten behoorlijk vol. Niet alleen met hummeltjes van acht tot tien weken, maar ook met oudere katten”, zegt woordvoerder Saskia Thijssen.

Adoptiedag

Op zaterdag 27 juli zet het centrum daarom de deuren open voor een adoptiedag. Geïnteresseerden kunnen alleen op deze dag zonder afspraak naar de poezenbeesten komen kijken. Thijssen: „We schrokken wel even van de voorspelde hoge temperaturen voor zaterdag. Alleen als mensen airco in de auto hebben, mogen ze hun kat meteen meenemen. Zo niet, dan bekijken we eerst of het wel verantwoord is.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen