Uithangbord

Feestwinkel SoLow vestigt zich in voormalig V&D-pand Venlo

Print
Feestwinkel SoLow vestigt zich in voormalig V&D-pand Venlo

Het voormalige V&D-pand in Venlo. Afbeelding: De Limburger

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

SoLow, een landelijke keten van winkels met cadeau- en feestartikelen, vestigt zich in Venlo. Het bedrijf neemt het voormalig V&D-pand in gebruik.

Dat bevestigt directeur Danny Dame van D&F uit Culemborg, het moederbedrijf van SoLow. De vestiging in Venlo krijgt een winkeloppervlak van vierduizend vierkante meter, het dubbele van de grootste zaak op dit moment. „Venlo wordt ons uithangbord.”

SoLow heeft al 33 winkels in Nederland. In Limburg is er een vestiging van 1200 vierkante meter in de Grote Staat in Maastricht. Venlo wordt de tweede. De winkel wordt tevens een proeftuin. Vanwege de ruimte wil SoLow experimenteren met een ander assortiment: woondecoratie. Dame: „Dat heeft een groot volume. We gaan kijken wat wel werkt en wat niet.”

‘Prachtig nieuws’

De vroegere V&D wordt vanaf september verbouwd en ingericht. De opening is in november. Bij de winkel kunnen twintig mensen aan de slag. Wethouder Erwin Boom van Economische Zaken in Venlo noemt de komst van SoLow „prachtig nieuws”. Doordat de grote bovenverdieping een nieuwe bestemming krijgt, daalt de winkelleegstand merkbaar, stelt hij.

Na het faillissement van V&D ging het winkelpand in Venlo in april 2016 dicht. Op de begane grond namen Hema, Scapino en Lucardi hun intrek in het markante gebouw aan de Vleesstraat. D&F heeft al twee jaar een oogje op het pand, maar de onderhandelingen ketsten steeds af, vertelt Danny Dame. Tot nu. „We gaan er iets moois van maken.”

Grote stadscentra

D&F wil in de grote stadscentra in Nederland een vestiging hebben, aldus Dame. Vandaar de keus voor Venlo. Hij geeft te kennen dat nog andere namen op het lijstje staan, maar hij wil die nog niet verklappen. „Wij verwachten daar op korte termijn mee naar buiten te komen.”

D&F staat voor de voorletters van de oprichters: Danny en François Dame. Het bedrijf van de broers heeft twee formules: SoLow en Executieverkoop. SoLow is een keten van vaste winkels op A-locaties. Executieverkoop mikt op de verkoop van producten in panden die tijdelijk als winkel ingericht worden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen