Vermiste medewerker supermarkt lag tien jaar achter koeling

Print
Vermiste medewerker supermarkt lag tien jaar achter koeling

Larry Ely Murillo-Moncada verdween tien jaar geleden op 25-jarige leeftijd. Afbeelding: Iowa Department of Public Safety

Bouwvakkers die in een voormalige supermarkt in de Verenigde Staten kasten en koelers aan het verplaatsen waren, deden een angstaanjagende ontdekking. Achter een van de koelinstallaties vonden ze in januari een lichaam. Het bleek dat van Larry Ely Murillo-Moncada te zijn, die tien jaar geleden verdween.

Toen de ouders van Larry hem voor het laatst zagen op 28 november 2009, rende hij blootsvoets het ouderlijk huis in Iowa uit, middenin een sneeuwstorm. Zijn ouders gaven hem als vermist op, alarmeerden vrienden en kennissen en flyerden in de buurt. Al die inspanningen leverden nauwelijks iets op over de 25-jarige Larry. Hij leek van de aardbodem verdwenen, meldde de Daily Nonpareil destijds.

2 Kilometer

Nu, een decennium later, krijgt de familie eindelijk antwoord op de vraag waar hij naartoe ging. De politie maakte maandag bekend dat Larry op minder dan 2 kilometer afstand van het huis gevonden is, schrijft The Washington Post. Hij zat vast achter de koelinstallaties van de supermarkt waar hij toen werkte. ,,We hebben vaker te maken met vermiste personen, maar deze zaak is uniek”, zei Brandon Danielson die in 2009 de zaak kreeg toegewezen.

De No Frills supermarkt waar Larry werkte, ging in 2016 dicht. Een aannemer kreeg onlangs de opdracht om kasten en koelers weg te halen. In een gat van circa 45 centimeter tussen de muur en de koelers vonden de bouwvakkers de resten van een menselijk lichaam. Alhoewel het in verre staat van ontbinding was, dacht Danielson meteen dat het van de vermiste Larry zou kunnen zijn. Uiteindelijk werd met DNA van zijn ouders vastgesteld dat het inderdaad om Larry Ely Murillo-Moncada ging.

Geluid

Een dag voor Larry verdween, vertelde zijn moeder Ana tegen de Daily Nonpareil dat haar zoon na een dienst tijdens Thanksgiving in de supermarkt enigszins in de war terugkwam. Ze nam hem mee naar de dokter, die hem antidepressiva voorschreef. De medicijnen leken niets uit te richten, want Larry bleef verward. Hij ging stemmen horen en kreeg hallucinaties.

Om kwart over zes die middag in november rende hij naar buiten, zonder sokken en schoenen aan. Ook zijn sleutels en auto vergat hij.

Voormalig medewerkers van de supermarkt vertelden de politie dat ze vaker bovenop de koelers klommen om zich te verstoppen voor een onofficiële pauze. Dat heeft Larry destijds waarschijnlijk in zijn eentje ook gedaan. Het geluid van de koelers overstemden zijn roep om hulp.