Brand in een korenveld Kessel: loonwerker schiet te hulp

Print

Brand Kessel. Video: De Limburger

Kessel -

In een korenveld op de Spurkt in Kessel is dinsdagmiddag rond vier uur een brand geweest. Het vuur ontstond door een combine. Deze is volledig uitgebrand.

Er is een korenveld van ruim honderd bij tweehonderd vierkante meter afgebrand. De brand breidde zich snel uit waardoor opgeschaald werd naar grote brand. Er raakte niemand gewond.

Het werd nog even spannend toen het vuur zich snel verplaatste richting een woonhuis. De brandweer heeft dit snel kunnen opvangen, waardoor het gevaar week. Rond kwart voor zes kon de brandweer de melding geven dat het vuur onder controle is.

Een loonwerker bood spontaan zijn hulp aan. Met de tractor trok hij na het blussen het zand los waardoor de kans op het oplaaien van het vuur voorkomen kan worden. Daarnaast reed hij met een waterton over het veld om alles goed nat te maken om herhaling te voorkomen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Het is volgens de brandweer niet te zeggen of de brand eerst in het korenveld was en toen overgesprongen is naar de combine of net andersom.

Brand in een korenveld Kessel: loonwerker schiet te hulp
Foto: Romy Twickler

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen