Dier van de week

Dier van de week: Pepper

Print
Dier van de week: Pepper

Pepper. Afbeelding: Dierenbescherming Limburg

Zuid-Limburg / Kerkrade / Eygelshoven / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Brunssum / Schimmert -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbeschermingscentrum Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Pepper. Een viervoeter die al flink wat pech heeft gehad in zijn leven. Tijd voor een betere toekomst!

Leukste kenmerk?

„Pepper is een volwassen hond maar zodra hij in het bos komt, lijk je opeens een pup aan de riem te hebben. Zijn oren schieten de lucht in, zijn neus gaat plat op de grond en zijn staart zwiept constant. Het bos is zijn favoriete plek en het is genieten om hem zo blij te zien.”

Favoriete bezigheden?

„Pepper is geen typetje schoothond. Snuffelen, wandelen, zoekspelletjes doen, apporteren; daar is waar het om draait in zijn leven.”

Is Pepper een sociale hond?

„Pepper is ontzettend vriendelijk naar mensen. Een natte neus in je gezicht, een poot geven of gewoon lekker tegen je aan komen zitten; hij geniet er enorm van. In de maanden dat hij bij ons verblijft, heeft hij veel geleerd. Bij binnenkomst kon Pepper totaal niet overweg met andere honden, tegenwoordig kan hij het prima vinden met de teefjes die bij ons logeren.”

Heeft hij ook nog minpuntjes?

„Pepper vindt het lastig om echt te moeten gehoorzamen als het ertoe doet. Hij vindt het niet fijn om voor het blok gezet te worden of gedwongen te worden om iets te doen waar hij geen zin in heeft. Een tikje eigenzinnigheid moet zijn toekomstige baas wel oké vinden.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„Het zou voor Pepper heel fijn zijn om geplaatst te worden bij iemand die ervaring heeft met honden en waar geen andere dieren of kinderen wonen. Een standvastige baas die met zachte hand een eigenwijs type voor zich weet te winnen, zou perfect voor Pepper zijn.

Ben jij die ervaren hondenbaas die Pepper kan laten vergeten dat hij door zijn vorige baas vastgebonden aan een vrachtwagen is achtergelaten? Neem dan snel contact op met limburg@dierenbescherming.nl.