Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

© HV Zeeland/PZC

Een 15-jarig meisje uit Neer is dinsdagmiddag omgekomen bij een ongeluk tussen een speedboot en rubberboot bij Zoutelande in Zeeland. Het meisje zat in de rubberboot toen die om 15.19 uur werd geraakt door de speedboot. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

Bas Bareman

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Langstraat, vlak voor een strandpost. Op dat moment was het laagwater. Het meisje werd direct naar de strandpost gebracht. Ondanks de inzet van hulpverleners overleed ze aan haar verwondingen. De politie meldde eerder abusievelijk dat de inzittende 20 jaar was. Later werd dat gecorrigeerd.

In de rubberboot zaten volgens de politie meerdere personen vlak voor het ongeluk. Hoe het met de andere inzittenden gaat is nog onbekend. De familie van het slachtoffer is ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De speedboot is uit het water gehaald door de KNRM. De politie heeft de speedboot meegenomen voor onderzoek (zie foto onder). De strandwacht, ambulancedienst en politie schoten te hulp. De traumahelikopter uit Rotterdam landde rond 16.00 uur op het strand.

© Dennis Venema/PZC

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal