Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Print
Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Afbeelding: HV Zeeland/PZC

Neer -

Een 15-jarig meisje uit Neer is dinsdagmiddag omgekomen bij een ongeluk tussen een speedboot en rubberboot bij Zoutelande in Zeeland. Het meisje zat in de rubberboot toen die om 15.19 uur werd geraakt door de speedboot. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Langstraat, vlak voor een strandpost. Op dat moment was het laagwater. Het meisje werd direct naar de strandpost gebracht. Ondanks de inzet van hulpverleners overleed ze aan haar verwondingen. De politie meldde eerder abusievelijk dat de inzittende 20 jaar was. Later werd dat gecorrigeerd.

In de rubberboot zaten volgens de politie meerdere personen vlak voor het ongeluk. Hoe het met de andere inzittenden gaat is nog onbekend. De familie van het slachtoffer is ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De speedboot is uit het water gehaald door de KNRM. De politie heeft de speedboot meegenomen voor onderzoek (zie foto onder). De strandwacht, ambulancedienst en politie schoten te hulp. De traumahelikopter uit Rotterdam landde rond 16.00 uur op het strand.

Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden
Foto: Dennis Venema/PZC

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu