Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Print
Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Afbeelding: HV Zeeland/PZC

Neer -

Een 15-jarig meisje uit Neer is dinsdagmiddag omgekomen bij een ongeluk tussen een speedboot en rubberboot bij Zoutelande in Zeeland. Het meisje zat in de rubberboot toen die om 15.19 uur werd geraakt door de speedboot. De bestuurder van de speedboot is aangehouden.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Langstraat, vlak voor een strandpost. Op dat moment was het laagwater. Het meisje werd direct naar de strandpost gebracht. Ondanks de inzet van hulpverleners overleed ze aan haar verwondingen. De politie meldde eerder abusievelijk dat de inzittende 20 jaar was. Later werd dat gecorrigeerd.

In de rubberboot zaten volgens de politie meerdere personen vlak voor het ongeluk. Hoe het met de andere inzittenden gaat is nog onbekend. De familie van het slachtoffer is ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

De speedboot is uit het water gehaald door de KNRM. De politie heeft de speedboot meegenomen voor onderzoek (zie foto onder). De strandwacht, ambulancedienst en politie schoten te hulp. De traumahelikopter uit Rotterdam landde rond 16.00 uur op het strand.

Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden
Foto: Dennis Venema/PZC

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen