Man (33) nog vast voor speedbootongeluk waarbij meisje uit Neer omkwam

© HV Zeeland/PZC

De aangehouden bestuurder van de speedboot die dinsdag betrokken was bij een dodelijk ongeval waarbij een 15-jarig meisje uit Neer omkwam, is een 33-jarige man uit het Zeeuwse Koudekerke.

Rik van Hulst

Dat laten de politie Zeeland-West-Brabant en de Landelijke Eenheid weten. Die laatste heeft het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval onder zich. Daarover kon de politiewoordvoerder woensdag nog niets mededelen.

Ongeval

Het meisje uit Neer zat dinsdagmiddag rond kwart over drie met meerdere personen in een rubberboot. Deze werd geraakt door een speedboot, die werd bestuurd door de 33-jarige man. Ondanks de inzet van de hulpverlening, overleed het meisje aan haar verwondingen. De familie van het slachtoffer werd ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren.

Lees ook: Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Volgens de politie in Zeeland, die momenteel nog getuigenverhoren afneemt, is nog onduidelijk hoe hard er gevaren is én of het een zogeheten ‘snelvaargebied’ - waar geen snelheidsbeperking geldt - betreft. „Dat is onderdeel van het onderzoek”, aldus de politiewoordvoerder van de eenheid Zeeland-West-Brabant.

Drukte

De woordvoerder benadrukt dat het momenteel druk is op het Zeeuwse water. „Tijdens de vakantie verdriedubbelt de bevolking in Zeeland. Het is enorm druk, ook op het water. Voor bootvaarders en jetski’s gelden regels. Of er in dit geval regels zijn overtreden, moet onderzoek uitwijzen.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal