Man (33) nog vast voor speedbootongeluk waarbij meisje uit Neer omkwam

Print
Man (33) nog vast voor speedbootongeluk waarbij meisje uit Neer omkwam

Afbeelding: HV Zeeland/PZC

Neer -

De aangehouden bestuurder van de speedboot die dinsdag betrokken was bij een dodelijk ongeval waarbij een 15-jarig meisje uit Neer omkwam, is een 33-jarige man uit het Zeeuwse Koudekerke.

Dat laten de politie Zeeland-West-Brabant en de Landelijke Eenheid weten. Die laatste heeft het technisch onderzoek naar de toedracht van het ongeval onder zich. Daarover kon de politiewoordvoerder woensdag nog niets mededelen.

Ongeval

Het meisje uit Neer zat dinsdagmiddag rond kwart over drie met meerdere personen in een rubberboot. Deze werd geraakt door een speedboot, die werd bestuurd door de 33-jarige man. Ondanks de inzet van de hulpverlening, overleed het meisje aan haar verwondingen. De familie van het slachtoffer werd ter plaatse opgevangen. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren.

Lees ook: Speedboot botst op rubberboot bij Zoutelande: meisje (15) uit Neer overleden

Volgens de politie in Zeeland, die momenteel nog getuigenverhoren afneemt, is nog onduidelijk hoe hard er gevaren is én of het een zogeheten ‘snelvaargebied’ - waar geen snelheidsbeperking geldt - betreft. „Dat is onderdeel van het onderzoek”, aldus de politiewoordvoerder van de eenheid Zeeland-West-Brabant.

Drukte

De woordvoerder benadrukt dat het momenteel druk is op het Zeeuwse water. „Tijdens de vakantie verdriedubbelt de bevolking in Zeeland. Het is enorm druk, ook op het water. Voor bootvaarders en jetski’s gelden regels. Of er in dit geval regels zijn overtreden, moet onderzoek uitwijzen.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen