Hitterecord in Limburg: 39,2 graden

Print
Hitterecord in Limburg: 39,2 graden

Afbeelding: Getty Images

/ Ell -

Na het landelijke hitterecord is ook het Limburgse record woensdagmiddag gesneuveld. In Ell werd om tien over vier een temperatuur van 39,2 graden gemeten. Volgens Meteo Limburg werd die waarde ook gehaald in Arcen. Daarna werd het niet meer warmer in Limburg.

Heel even was Ell daarmee samen met Gilze-Rijen ook de warmste plek ooit in Nederland, maar niet veel later werd in Eindhoven een temperatuur van 39,3 graden gemeten.

In Limburg kwam het kwik nooit eerder hoger dan 38,4 graden, op 27 juni 1947 gemeten in Maastricht. Vorig jaar bleef het kwik op 26 juni in Arcen steken op 38,2 graden. Het landelijke record was eerder op de dag al gebroken in Gilze-Rijen (39,1 graden), maar werd in Ell dus verder aangescherpt.

Lees ook: Hitterecord gebroken: nooit eerder was het zo warm in Nederland

Bekijk ook de weersverwachting voor woensdagavond en de komende dagen.

Donderdag wordt het waarschijnlijk nog een fractie warmer en zou het nieuwe record zomaar direct aangescherpt kunnen worden. In het oosten van Noord-Brabant en in Noord-Limburg kan het 40 graden worden.

Alle actuele waarnemingen van het KNMI zijn hier te vinden.

De straat op met Jay - AFL 9 (hittegolf). Video: De Limburger

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen