Gezinsactiviteiten met of zonder gids bij Buitencentrum De Pelen

Print
Gezinsactiviteiten met of zonder gids bij Buitencentrum De Pelen

Ontdek de Groote Peel. Afbeelding: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Ospel -

Buitencentrum De Pelen biedt deze zomervakantie diverse activiteiten voor gezinnen met kinderen. Zo zijn er elke woensdagmiddag ‘Zin in Zomertochten’ en elke vrijdag Zomeravondwandelingen. Er zijn ook Doe- en Ontdektochten die je, zonder gids kan doen. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Voor kleuters is er het ‘Kabouterpad’ en gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen op pad met ‘De Peel Beleef-je-Buiten Tocht’. Bij de balie van het buitencentrum is een tasje te huur met een opdrachtenboekje en materialen. De focus ligt op de natuurbeleving.

Deelname aan een Doe- en Ontdektocht kost € 5,- per kind, inclusief een koekje en sapje en een herinnering (ouders hoeven niet te betalen). Met één tasje kunnen vier kinderen op pad. Reserveren hoeft niet. Starten voor het Kabouterpad kan dagelijks tussen 10.00 en 15.30 uur. De Peel Beleef-je-Buiten Tocht duurt 2,5 uur en starten kan door de week tot 14.30 uur (in het weekend beide tochten een uur langer). Kijk hier voor meer informatie.

Tot en met 21 augustus zijn er elke woensdagmiddag Zin in Zomertochten en elke vrijdag Zomeravondwandelingen in De Groote Peel. Tijdens deze excursies maken deelnemers, samen met een Peelgids, een wandeling over peelbanen en knuppelbruggen. De Zin in Zomertocht start elke woensdag om 11.00 uur en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind (geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar). Reserveren kan hier.

De Zomeravondwandelingen starten om 21.00 uur en duren 1,5 tot 2 uur. Na afloop is er een drankje. Deelname kost € 8,50 voor volwassenen en € 6,- per kind, Reserveren kan hier.