Uit vrachtwagen geklommen vluchtelingen in Blerick aangehouden

Print
Uit vrachtwagen geklommen vluchtelingen in Blerick aangehouden

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Blerick -

Een groepje van zes vluchtelingen is donderdagochtend in Blerick uit een vrachtwagen geklommen. Inmiddels is het zestal aangehouden.

Het zou gaan om vluchtelingen van 20 tot 30 jaar oud. Ze zijn uit een vrachtwagen aan de Popeweg gekropen en zijn er vervolgens vandoor gegaan in de richting van Greenportlane.

De politie startte een zoekactie naar de vluchtelingen. Inmiddels zijn alle gezochte personen aangetroffen en aangehouden. De vluchtelingen kwamen uit Pakistan, Irak, Afghanistan en Syrië. Het is niet bekend hoelang de vluchtelingen in de vrachtwagen hebben gezeten die onderweg was van Italië naar Venlo. Ook is niet bekend waar ze aan boord zijn gegaan en wat hun bestemming was. Ze verkeren allemaal in goede gezondheid.

De Roemeense vrachtwagenchauffeur is gehoord door de politie over de vluchtelingen in zijn vrachtwagen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen