Leguaan Tolla ontsnapt in tropisch Meerssen

Print
Leguaan Tolla ontsnapt in tropisch Meerssen

Tolla de leguaan loopt ergens rond in Meerssen. Afbeelding: gemeente Meerssen

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

In Meerssen wordt donderdagmiddag naarstig gezocht naar een ontsnapte leguaan.

Het dier nam dinsdag al de benen vanuit de woning van zijn eigenaar aan de Pastoor J. Moreesstraat. Nu het dier nog altijd niet gevonden is, heeft de eigenaar alarm geslagen. Boa’s en mensen van de dierenambulance zoeken mee. „Mensen moeten niet schrikken. Hij is hartstikke tam.”

Nagels

De leguaan luistert naar de naam Tolla, is groen van kleur en van kop tot staart ruim een meter lang. Meerssenaren die het dier zien lopen wordt verzocht contact op te nemen met eigenaar Noel Ubachs op 06-22187291. Hoewel het dier volgens Ubachs vriendelijk van aard is, wordt mensen op het hart gedrukt het dier niet zelf op te pakken. „Tolla heeft hele scherpe nagels. Hij reageert op mijn stem en luistert naar me. Ik kan hem zelf zo oppakken.”

Tolla is ongeveer 6 jaar oud. Ubachs heeft hem in de drie jaar dat het dier in zijn bezit is, afgericht. De ontsnapping heeft waarschijnlijk iets te maken met de tropische weersomstandigheden. „Leguanen zijn tropische dieren. Dit soort weer is voor hen de hemel. Ze lopen wat rond, eten bladeren en nemen af en toe een duik in een vijver ofzo.” Meerssenaren zouden Tolla daarom zomaar in hun tuin kunnen aantreffen.

Kattenluik

Tolla heeft in de woning van Ubachs een eigen kamer. Volgens de eigenaar is het dier erg huiselijk en is hij nooit eerder weggelopen. „Maar ik merkte al dat hij de laatste dagen wat levendiger werd. Hij zal gemerkt hebben dat het buiten nog warmer was dan onder zijn warmtelamp.” Ubachs vermoedt dat Tolla via het kattenluikje in de deur is ontsnapt. „Ik heb waarschijnlijk zelf ook niet goed opgelet. Maar ik ben helemaal ontdaan. Tolla is als een kind voor me. Gelukkig blijft het voorlopig nog warm. Koude nachten, dat overleeft hij niet.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →