‘Venlonaren roofden geld en pinpassen in Noord-Limburg’

Print
‘Venlonaren roofden geld en pinpassen in Noord-Limburg’

De strafbare feiten zouden in november, december en januari hebben plaatsgevonden. Afbeelding: ANP

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Reuver / Grubbenvorst / Horst / Roermond -

Venlonaren Youssef K. (21) en Mohamed H. (20) hebben zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) diverse keren schuldig gemaakt aan afpersing en diefstal in diverse Noord-Limburgse plaatsen.

De mannen zouden diverse personen in de auto hebben bedreigd en geld en pinpassen met bijbehorende codes buit hebben gemaakt. Met de passen zouden ze diverse keren geld van hun slachtoffers hebben gestolen. De zaken vonden in november, december en januari plaats in Venlo, Tegelen, Grubbenvorst, Horst en Reuver.

Rechter-commissaris

Hoeveel geld de twee volgens het OM hebben ontvreemd, is nog onduidelijk. Tijdens een tussentijdse zitting donderdag zei officier van justitie Rob van Dartel dat het de bedoeling is een aantal gedupeerden in augustus nog te laten verhoren bij de rechter-commissaris. Het OM zal daarna pas met de definitieve verwijten tegen de mannen komen.

Beiden zitten al circa een halfjaar in voorarrest. Advocaat Pieter van de Kerkhof vroeg de rechtbank donderdag om de mannen vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Volgens Van de Kerkhof wil verdachte K. zijn leven beteren en wil hij graag na de zomer met een mbo-opleiding starten. Ook verdachte H. zou willen gaan werken en studeren.

Wiet

De rechtbank wees beide verzoeken af. Zo moet K. met een concretere aanvraag voor een studie komen. Hij zou wel toestemming kunnen krijgen van de gevangenisdirecteur om naar een toelatingsgesprek te gaan. H. moet volgens de rechtbank in de gevangenis daadwerkelijk laten zien dat hij wat wil maken van zijn leven. Dit omdat hij afgelopen halfjaar meermaals wiet rookte in de cel en afhaakte bij een cursus.