Officieel voor het eerst heter dan 40 graden in Nederland

Print
Officieel voor het eerst heter dan 40 graden in Nederland

Afbeelding: ANP

Het record van de hoogste temperatuur ooit in Nederland is na één dag al gebroken. Er was korte tijd onduidelijkheid over het nieuwe hitterecord. Het nieuwe record staat nu op 40,7 graden Celcius en werd gemeten in Gilze-Rijen.

Tegen half zeven uur werd de hittegrens van 40 graden officieel verbroken. Het nieuwe record staat daarmee op 40,7 graden.

Het woensdag gevestigde hitterecord in Limburg werd donderdagmiddag alweer verbroken. Het weerstation in Arcen gaf een temperatuur aan van 39,8 graden.

In Deelen bij Arnhem werd aanvankelijk donderdag een temperatuur van 42,1 graden gemeten. Het KNMI liet weten verrast te zijn door het hitterecord in Deelen. De temperatuur ‘steeg ongeloofwaardig snel’. Het weerinstituut heeft daarom onderzocht of de meting correct was uitgevoerd. Dit bleek niet het geval.

Het oude record stond op naam van Eindhoven. Daar was het woensdag 39,3 graden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen