‘Kamperen bij de boer’ in Cottessen mag uitbreiden tot minicamping

Print
‘Kamperen bij de boer’ in Cottessen mag uitbreiden tot minicamping

Van kamperen naar de boer naar camping in Cottessen. Afbeelding: BAS QUAEDVLIEG FOTO BQ

Vijlen -

De camping bij Hoeve Bellet in Cottessen wil het aantal standplaatsen uitbreiden van vijftien naar twintig plekken. Het bestemmingsplan hiervoor ligt nu ter inzage.

De bewoners van Hoeve Bellet exploiteren op dit moment een kleinschalige camping en vakantiewoningen. Om de camping te behouden en rendabel te laten zijn, wordt het aantal plekken uitgebreid. Het huidige bestemmingsplan staat dit niet toe, vandaar dat er een nieuw ontwerp Bestemmingsplan ter inzage wordt gelegd, aldus wethouder John Coenen van de gemeente Vaals.

Seizoen

Op dit moment valt de kampeergelegenheid, die alleen in het seizoen open is, onder ‘kamperen bij de boer’, wat betekent dat de exploitatie ondergeschikt moet zijn aan het runnen van het boerenbedrijf. In het nieuwe plan is sprake van een minicamping.

Natuur

In het bestemmingsplan staat volgens de wethouder bovendien dat er vanwege de uitbreiding een forse compensatie in natuur (ongeveer zesduizend vierkante meter) plaats zal vinden. Coenen: „Het spreekt voor zich dat het college van burgemeester en wethouders vooral zeer tevreden is over de zogenaamde ‘herbegrenzingsovereenkomst’, waardoor nieuwe natuur gerealiseerd wordt.”

Het bestemmingsplan ligt de komende zes weken ter inzage.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen