4.000 kippen komen om door extreme hitte in Neer

De brandweer rukte uit om in totaal 140.000 kippen te koelen in Neer.

De brandweer rukte uit om in totaal 140.000 kippen te koelen in Neer. © John Peters

Zo’n vierduizend kippen zijn donderdag om het leven gekomen als gevolg van de hitte in stallen aan de Graven in Neer. De brandweer is uitgerukt om de zeven stallen met in totaal 140.000 kippen te koelen. Dit omdat de eigen ventilatie in de stallen de hitte niet meer aankan, laat de brandweer weten.

Redactie

Het gaat om zes weken oude vleeskuikens, die in stallen staan met elk 12.000 tot 30.000 kippen. Woensdag al was de kritische grens van 34 graden in de stallen overschreden, aldus de woordvoerder van de brandweer. „Bij meer dan 34 graden kunnen de hartspieren van de dieren het begeven”, zei de woordvoerder.

Water op daken

De brandweer spuit water op de daken zodat binnen de temperatuur daalt. „Hoe lang we hier kunnen blijven hangt natuurlijk wel af van de vraag of we straks naar een bosbrand moeten”, aldus de woordvoerder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee